Protesta contra la tala d'un bosc mediterrani a Cunit.

Convoquen una nova mobilització a Cunit per aturar la urbanització del sector Miramar

SOS Natura exigeix «l'extinció» del projecte que preveu la tala d'un bosc mediterrani

La ciutadania de Cunit i el Baix Penedès està cridada de nou a mobilitzar-se aquest diumenge 10 d'octubre en protesta pel projecte Miramar. La rotonda entre el Bon Preu i la Repsol acollirà a partir de les 11.00 hores aquesta concentració. Serà la segona que es fa, després de la que va tenir lloc a mitjans de setembre.

Des de SOS Natura Cunit demanen «l'extinció» d'aquest projecte que preveu urbanitzar el sector de Miramar. Això suposaria talar més de 91.000 metres quadrats de bosc mediterrani, per fer-hi un centenar d'habitatges, un polígon industrial i un hotel.  

Un projecte en revisió

L'entitat ecologista recorda a l'Ajuntament que aquest projecte es troba entre els que la Generalitat creu que cal revisar. Així queda reflectit al Pla Director Urbanístic (PDU) de sòls no sostenibles del litoral que es va fer públic fa uns dies. En canvi, ni aquest projecte ni el de la Plana del Castell formen part dels projectes als quals s'ha aplicat una moratòria d'un any.   

La protesta de SOS Natura Cunit també servirà per mostrar el rebuig «a la resta de projectes urbanístics que pretenen destruir els espais naturals de Cunit». La protesta acabarà a la plaça de l'Ajuntament. Els organitzadors han demanat que es portin xiulets o cassoles per fer soroll, i han recordat que la mascareta és obligatòria.