Restes de construccions, a la platja de Calafell.

Costes estudia ara fer una aportació extraordinària de sorra a Calafell per l'efecte dels últims temporals

L'episodi ha provocat l'aflorament de runa que hi havia dins de l'aigua

L'Ajuntament de Calafell ha avançat que el Servei Provincial de Costes està planejant fer una aportació extraordinària de sorra. Els últims temporals de mar han provocat l'erosió de la platja en diferents punts del litoral, no només de Calafell. Les conseqüències més greus s'han produït a Altafulla, on s'ha ensorrat la terrassa d'un restaurant que estava sobre la sorra.

Els últims anys des de Costes s'ha descartat fer grans aportacions de sorra abans de l'estiu, argumentant que és un model insostenible. Sí que es fan moviments per portar sorra que ha quedat acumulada en alguns punts cap a les zones més erosionades. Però la regressió de les últimes setmanes ha provocat que Costes estudiï fer aquestes aportacions especials.

Tot i això, des de l'Ajuntament calafellenc afegeixen que l'acció, en cas de fer-se, no s'impulsaria fins al mes de juny. D'aquesta manera es vol evitar que cap altre temporal s'emporti la sorra i l'actuació no serveixi per a res. També abans de l'estiu és quan es preveu retirar la posidònia que s'ha acumulat recentment a la platja de Segur de Calafell.

Afloren les restes d'antigues construccions

Per altra banda, aquesta setmana han començat els treballs per retirar restes d'antigues construccions que els temporals han fet aflorar a Calafell. Segons el consistori, era runa que estava al nucli de la Platja o a tocar de l'Estany, on hi havia hagut el club nàutic. Aquest ha estat un dels punts del litoral calafellenc que s'han vist més afectats pel temporal.

L'episodi de temporal que s'ha prolongat durant més d'un mes ha acabat fent sortir elements com aquests a la platja. Fa pocs dies, l'Ajuntament de Calafell va aprovar el seu pla de gestió i recuperació del litoral, amb el suport de tot el plenari. El pla marca les línies d'actuació principals per fer front a la regressió del litoral.