Un curs de català al Vendrell.

El CPNL ofereix un total de 25 cursos de català al Baix Penedès

El període d'inscripció serà entre els dies 12 i el 16 de setembre

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) del Baix Penedès ofereix un total de 25 cursos de català per aquest any. Principalment es tracten de cursos dels nivells inicials i bàsics, que s'adrecen a persones amb cap o pocs coneixements de la llengua. Els interessats poden consultar l'oferta al cercador de cursos del CPNL.

Una de les novetats del curs és que es reprendrà la presencialitat dels cursos de nivell intermedi al Vendrell i Calafell. Fins ara només ho eren els de nivell bàsic i elemental, tot i que es manté l'opció de fer dos cursos en modalitat virtual.

Proves de col·locació i inscripcions

Aquesta setmana, del 5 al 9 de setembre, es poden demanar les proves de col·locació, per determinar els coneixements de català dels nous alumnes. Les inscripcions es faran entre els dies 12 i 16 de setembre. La inscripció s'atén per ordre d'arribada i es pot fer a través de la plataforma d'inscripció i tràmits o presencialment a les oficines del CPNL.

Una altra novetat important és que s'amplia a tots els nivells el dret a una reducció del 50 o el 70% de la matrícula. Se'n poden beneficiar les persones en situació de precarietat, els pensionistes, i les famílies monoparentals o nombroses. També els que tinguin una discapacitat reconeguda igual o superior al 33 %.

Per als cursos inicials i bàsic, es manté la gratuïtat amb l'objectiu de garantir l'atenció a les persones amb menys coneixements de la llengua.