Els alcaldes del Baix Penedès s'han sumat a les protestes pel tancament de Saint-Gobain Glass.

Crit unànime dels alcaldes del Baix Penedès perquè Saint-Gobain reconsideri la seva decisió

Demanen la implicació de la Generalitat i del govern central

Els alcaldes del Baix Penedès han demanat de forma unànime a Saint-Gobain que reconsideri la seva decisió de tancar la planta de Glass de l'Arboç, un fet que provocaria deixar sense feina a 122 treballadors de forma directa. Després d'una reunió d'urgència, el Consell d'Alcaldes ha elaborat un manifest per evitar el tancament i ha demanat la implicació de la Generalitat i el govern central per arribar a un acord amb l'empresa.

«Gran malestar» a la comarca

Al manifest, els batlles recorden que el Baix Penedès és la comarca capdavantera en desocupació, i afegeixen que l'anunci del tancament d'aquesta divisió ha generat «un gran malestar» al territori. El president del Consell Comarcal i alcalde de l'Arboç, Joan Sans, ha remarcat que aquest és un moment «molt complicat» per la crisi sanitària, social i econòmica causada per la Covid-19, i ha comminat les administracions a buscar solucions «per evitar tancaments i deslocalitzacions d'empreses».

El comitè d'empresa va donar a conèixer el passat dimarts el calendari de mobilitzacions previst com a mesura de protesta pel tancament, després que el passat diumenge ja es fes una primera manifestació. Els treballadors faran una vaga indefinida a partir del dia 6 de setembre.