El guanyador i els participants del Bellvei Negre 2022.

El cubellenc Joaquim Micó guanya el quart Premi Bellvei Negre

Una seixantena de persones han participat en la jornada, en el seu retorn a la presencialitat

La jornada Bellvei Negre ha tornat a la presencialitat per la seva quarta edició, celebrada aquest cap de setmana. Prop d'una seixantena de persones vingudes de diferents punts de l'Estat han pres part a les diferents activitats organitzades dissabte i diumenge. Les taules de debat, les dues caminades per l'entorn proper o el tast de vins, formatges i xocolata van ser les més concorregudes.

Joaquim Micó obté el primer premi de la quarta edició

El guanyador del Bellvei Negre 2022 ha estat el cubellenc Joaquim Micó i Millán, amb la novel·la 'Mai no hem tingut parís'. El jurat va considerar que es tractava d'un thriller «original, rodó i ben escrit, una delícia per a tots els qui estimen el gènere negre». La novel·la se centra, segons el seu autor, «en un assassí cinèfil amb codi propi, una història d'amor i odi, o potser no, en què res és el que sembla, o potser sí».

A més de guanyar 1.200 euros, Micó veurà la seva novel·la publicada en suport paper per part de Serial Ediciones. La finalista de l'edició va ser 'XPaña' d'Alberto Macías González, que serà publicada en format electrònic, a més de rebre 500 euros. L'obra tracta la història del Daniel, que «després de fugir fa molts anys de la seva vida, la seva ciutat i de la seva família, intenta tornar per arreglar les coses».

Però trobarà que el seu germà ha desaparegut i que el busquen una sèrie de bandes de policies corruptes i del crim organitzat. La Jornada Bellvei Negre està organitzada per l'Ajuntament de Bellvei conjuntament amb l'editorial Serial Ediciones i Bellvei Ràdio. Després de dos anys amb format virtual per la pandèmia, enguany s'ha recuperat la presencialitat.

Per això s'ha comptat amb el patrocini de Vins i Caves Jané Ventura, Xerigots de Vilafranca i l’Obrador del Vendrell. Igualment, hi ha la col·laboració dels Senderistes la Muga i Atanagrum.