Brossa acumulada a fora d'un contenidor a Cunit.

No donen abast: Cunit admet que el servei de recollida de residus està «saturat»

El consistori ho atribueix a l'augment de població i a un contracte de recollida «insuficient»

Preocupació a Cunit per l'acumulació de brossa i deixalles al voltant dels contenidors que cada dia que passa és més evident. Des de l'Ajuntament han admès en un comunicat que hi ha una «saturació en el servei de recollida de la selectiva». Això fa que la brossa i els mobles s'acumulin al voltant dels contenidors.

El regidor de Medi Ambient, José Manuel Cabada, atribueix la situació a «l'increment de població» que hi ha respecte a l'estiu passat. «S'està recollint més tonatge respecte al 2020, fet que ha provocat una acumulació en el servei de la recollida selectiva», reconeix Cabada. Igualment, des del consistori apunten que l'actual contracte és del tot «insuficient» per donar resposta a les necessitats del municipi.

Un contracte «insuficient»

El contracte de recollida de residus és del 2002, però es va retallar en un 30% el 2012, per la situació econòmica de l'Ajuntament. Actualment, segons el govern local, no es pot fer «cap ampliació ni modificació». El que sí que s'ha previst és un «reforç extraordinari» per recollir les fraccions de selectiva durant aquest agost.

L'actual contracte finalitza el 2022, i l'Ajuntament ja treballa en les característiques que haurà de tenir el nou contracte. Per això vol comptar amb la participació dels ciutadans per definir el model de recollida de residus del futur. També es renovaran els contractes de neteja viària, jardineria i platges.

Mentrestant, el consistori fa una crida «a la responsabilitat cívica de la població a l'hora de gestionar els residus domèstics». Recorda que hi ha un servei gratuït de recollida domiciliària per a poda i voluminosos, demanant dia i hora al telèfon 977 67 49 79.