Brossa acumulada a fora d'un contenidor a Cunit.

Cunit anuncia que augmentarà en un 56% el pressupost de neteja i recollida de residus

Des de l'equip de govern asseguren que la millora es farà sense incrementar la taxa

L'Ajuntament de Cunit portarà al ple d'aquest dijous 24 de novembre el pressupost que s'ha elaborat pel 2023. En aquest pressupost ja s'inclou el nou contracte del servei de neteja viària i recollida de residus, que s'actualitzarà a les necessitats del moment.

Segons ha avançat l'alcalde, Jaume Casañas, el pressupost d'aquests serveis s'ampliarà en un 56%, el que suposarà «un millor servei». A més a més, Casañas ha assegurat que aquest increment es farà sense que els veïns notin cap variació en la taxa municipal.

Amb el nou contracte, Cunit augmentarà les freqüències de la neteja viària i podrà renovar la maquinària. També es desplegarà el nou sistema de recollida de residus, amb una aposta decidida pel porta a porta i els contenidors intel·ligents. Això significa que desapareixeran les illes de contenidors actuals, que estaven saturades en algunes èpoques de l'any.

Aquest model mixt es desplegarà de forma diferenciada segons les zones. Al nucli antic i al nord de la C-31 es farà la recollida de residus porta a porta. Al sud de la C-31 i a les urbanitzacions dels Jardins, els Rosers i Costa Cunit es posaran contenidors intel·ligents.

Dos milions d'euros per a inversions

El pressupost de l'Ajuntament de Cunit pel 2023 contempla prop de dos milions d'euros en inversions. Molts d'aquests treballs seran per a fer millores a la via pública, després de molts anys sense poder fer-ho. El consistori va sortir tot just fa un any d'un pla d'ajust que limitava enormement aquest tipus d'actuacions.

Els anys de pressupostos de contenció han permès anar reduint el deute de l'Ajuntament, que actualment se situa en un mínim històric del 6%. Per això, el govern local vol posar fil a l'agulla per recuperar les inversions a l'espai públic, molt necessàries. Jaume Casañas també ha apuntat que les taxes i els impostos de cara al 2023 es mantindran congelats.

El ple ordinari tindrà lloc aquest dijous 24 de novembre a les sis de la tarda.