Un carrer de Cunit.

Cunit aprova la nova zona taronja amb una modificació per a les segones residències

Es posarà en funcionament per la Setmana Santa del 2023

El ple de l'Ajuntament de Cunit va aprovar aquest dijous 8 de setembre el reglament de la nova zona taronja del municipi. Aquest estacionament regulat amb limitació horària s'aplicarà als carrers més pròxims a la zona marítima durant la temporada alta. Ara estarà un mes en exposició pública i ja podrà entrar en vigor la Setmana Santa del 2023.

Tot i que en un primer moment el consistori volia impulsar aquesta zona de pagament a mitjans del passat juliol, al final ho va posposar. Associacions veïnals com les de Can Toni i Les Sorres-Haug es van oposar a la mesura i van convocar una manifestació de protesta. Criticaven que la normativa no tingués en compte els veïns de segona residència que no estan empadronats.

Noves tarifes per a les segones residències

Per aquest motiu, el govern local ha introduït una modificació al reglament, incorporant més tarifes per a les segones residències. Els no empadronats que tinguin l'habitatge a la zona afectada tindran tres tarifes planes per triar. Seran de vint euros per setmana, 50 euros per mes o 70 euros per tota la temporada d'estiu.

En el primer esborrany només hi havia la tarifa de vint euros per setmana per a aquest grup. A aquestes tarifes s'hi podran acollir tant els que tinguin segona residència a la zona com els que lloguin un habitatge per fer turisme. La resta de tarifes són les mateixes que ja s'havien anunciat.

Els veïns de la zona afectada que estan empadronats en aquests carrers podran aparcar amb un cost de deu euros tot l'any. Pels veïns de Cunit, però empadronats en altres zones, el cost serà de 0,30 euros el dia. Per la resta de la gent, la tarifa és d'1,5 euros cada hora, o de deu euros tot el dia.

Garantir l'aparcament i la rotació de vehicles

La proposta va rebre el vot a favor de tots els grups municipals, excepte d'ERC, que es va abstenir. L'alcalde, Jaume Casañas, va recordar la necessitat d'implementar aquesta zona de pagament per resoldre la manca d'aparcament i garantir la rotació per al comerç. Des del govern afegeixen que les zones taronjes de Segur de Calafell i Cubelles han impulsat molta gent a aparcar a Cunit, tot i que després vagin als municipis veïns.

Amb tot, Casañas ha deixat la porta oberta a fer noves modificacions en el futur si és necessari. «És una cosa nova i hem de veure com funciona o els casos que es poden donar», ha conclòs.