Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Material de la campanya de conscienciació de l'Ajuntament de Cunit.

Cunit mirarà d'educar els veïns perquè reciclin més

Inicia una campanya amb educadors de carrers per sensibilitzar la població

L'Ajuntament de Cunit ha posat en marxa aquest dilluns 17 de febrer una nova campanya de sensibilització ciutadana per millorar el reciclatge i la recollida selectiva al municipi, sota el nom de 'Fem-ho bé! Tots estalviem'. La intenció, segons han explicat des del consistori, és aconseguir que tots els veïns «prenguin consciència dels costos ambientals i econòmics que suposa no separar els residus correctament i no fer ús del servei de recollida gratuïta de poda i voluminosos».

Així, un total de sis educadors ambientals recorreran el municipi a peu donant informació diversa als ciutadans durant sis setmanes. Una informació que farà referència tant a la recollida selectiva de residus, com a la recollida de voluminosos i poda, i a la recollida d'excrements de gossos. Els educadors miraran de conscienciar els veïns sobre la importància de fer una separació correcta dels residus i mantenir els carrers nets.

Uns índexs de reciclatge molts baixos

Com passa a la majoria de municipis del Baix Penedès, Cunit presenta uns índexs de reciclatge molt baixos, d'un 35%, que estan per sota del 50% que demana la Unió Europea per aquest mateix 2020. José Manuel Cabada, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament, admet que el municipi ha de «canviar el xip» en aquest assumpte, raó per la qual s'ha posat en marxa aquesta campanya. Fer una mala separació de residus comporta uns costos alts pel consistori i, per extensió, per a tots els ciutadans.

«Llençar-ho tot al contenidor gris suposa 1.400.000 euros cada any, que és el cost de la gestió dels residus que van a l'abocador», destaca Cabada. Sense oblidar el gran nombre de residus «que embruten els carrers al voltant dels contenidors i que trobem pels carrers, els quals suposen un cost extra de 100.000 euros». Els educadors entregaran material divulgatiu com un fulletó i un magnètic de nevera, així com bosses per recollir excrements d'animals als propietaris de mascotes i ampolles per llençar aigua sobre els orins. 

 

També et pot interessar: