Cunit defineix la seva inclusió al Camí Ramader de la Marina.

Cunit comença a definir la seva inclusió al Camí Ramader de la Marina

El camí recorre prop de 200 quilòmetres entre la Cerdanya i el Penedès

L'Ajuntament de Cunit ha començat a definir la seva inclusió al projecte del Camí Ramader de la Marina. Aquesta iniciativa, que va néixer el 2015, vol promoure aquest itinerari ramader de 200 quilòmetres que uneix la Cerdanya i el Penedès. El consistori cunitenc va aprovar la seva adhesió al projecte el passat mes de setembre.

Aquesta setmana s'han fet les primeres reunions de treball per dissenyar els enllaços de Cunit tant pel camí de costa com per l'interior. El primer uneix Cunit amb Sitges, mentre que el segon arriba fins als Monjos, passant per Torrelletes i Clariana. Una de les primeres trobades ha estat amb Xavi Domènech, responsable tècnic del projecte.

Difusió en l'àmbit escolar

Entre els aspectes que es posaran en marxa hi ha una proposta pedagògica destinada a fomentar el coneixement d'aquest camí a les escoles. L'alcalde de Cunit, Jaume Casañas, ha remarcat la importància històrica d'aquest camí. El batlle ha assegurat que se li donarà valor «amb la creació de cartografia específica». 

Per la seva banda, la regidora de Turisme, Beatriz Luque, s'ha mostrat convençuda dels beneficis que aportarà el projecte. Per Luque, l'àmbit turístic també rebrà un impuls «amb aquesta iniciativa activa que és tant per als visitants com per als cunitencs».

Les rutes de la transhumància

L'Ajuntament de Cunit ja va anunciar fa tres anys la seva voluntat de potenciar les diferents rutes de la transhumància al territori. Per això es va elaborar un mapa per promocionar les rutes a peu o en bicicleta per aquests camins. Un d'ells és la carrerada que uneix Cunit i Santa Coloma de Queralt, passant per Castellet i la Gornal.

Amb aquestes rutes, Cunit vol donar rellevància als atractius paisatgístics, patrimonials i turístics que es poden trobar en aquests itineraris. Una altra de les iniciatives en les quals pren part Cunit és la E-bike Penedès, que el 12 de març viurà la seva segona edició.