Carrer de la zona marítima de Cunit.

Cunit començarà a pintar les 2.200 noves places de zona taronja aquest febrer

El consistori farà una prova pilot a partir de Divendres Sant

L'Ajuntament de Cunit ha informat que aquest febrer es començaran a pintar les 2.200 noves places de zona taronja del municipi. El consistori ja té els parquímetres i manté la intenció d'activar la zona de pagament per Setmana Santa. Serà una prova pilot que es posarà en marxa el Divendres Sant, segons han detallat des de l'equip de govern.

Fa uns mesos, el consistori va modificar les tarifes de les segones residències per les queixes veïnals rebudes. En un primer moment només hi havia una tarifa de vint euros setmanals, però se'n van afegir dues més. Aquestes són la tarifa mensual, de cinquanta euros, i la tarifa de temporada d'estiu, de setanta euros. 

Trasllat de places de zona taronja a l'aparcament del carrer de la Font

Una altra novetat és que hi haurà diverses places de zona taronja que es traslladaran a l'aparcament del carrer de la Font. Això s'ha decidit perquè en alguns carrers on s'havia de fer zona taronja als dos costats, només s'acabarà fent en un per motius de seguretat. Les places que no es posaran en aquests carrers es faran a l'aparcament.

Cunit preveia impulsar la nova zona taronja d'aparcament l'estiu passat, tot i que al final es va retardar per diversos tràmits legals. L'objectiu d'aquesta mesura és garantir les places d'aparcament a prop de la zona marítima i la rotació de vehicles en benefici del comerç. Des de l'Ajuntament reiteren que és una mesura necessària perquè Segur de Calafell i Cubelles també en tenen.

Noves bandes reductores de velocitat

Encara dins de l'apartat de la mobilitat, l'Ajuntament ha instal·lat aquests dies noves bandes reductores de velocitat en diferents punts del municipi. Aquestes s'han posat a l'avinguda de Tarragona, i als carrers de Rosselló i Provença. 

Beatriz Luque, regidora d'Obres i Via Pública, ha avançat que es posaran més elements similars en altres zones. «Estem fent estudis en els punts que considerem que cal instal·lar aquest tipus de reduccions», ha explicat. També s'han repintat algunes senyalitzacions horitzontals en carrers que necessitaven aquesta millora.