Imatge d'arxiu d'un castell de focs artificials

Cunit es compromet a repensar l'ús de la pirotècnia després de la mort d'una gossa

L'Ajuntament ha anunciat la creació d'una taula de treball sobre el tema

L'Ajuntament de Cunit ha anunciat la creació d'una taula de treball per repensar l'ús de la pirotècnia en els actes festius del municipi. La decisió s'ha pres després que el passat 10 de juliol una gossa va morir coincidint amb l'espectacle pirotècnic de la Festa Major

L'equip de govern ha traslladat el condol a la família de la gossa, que també ha rebut la visita personal de l'alcalde, Jaume Casañas. Des del consistori expliquen que, en compliment de la normativa anticovid, es van fixar diversos emplaçaments pels focs artificials, per així evitar aglomeracions.

Aquest canvi forçat de criteri va comportar, però, que no s'avisés amb antelació dels llocs on es duria a terme l'activitat festiva. Davant d'això, el govern assumeix la necessitat de «repensar la manera de fer els focs artificials» en el futur. L'objectiu és «evitar o minimitzar al màxim les molèsties a les mascotes», alhora que els ciutadans poden gaudir dels actes tradicionals.

Taula de treball

La regidoria de Convivència i Ciutadania proposarà al ple del 22 de juliol la creació d'aquesta taula de treball. La idea és que hi hagi «una tasca transversal entre aquesta regidoria i les de Medi Ambient, Cultura i Benestar Animal». Ajuntaments com el de Calafell ja han iniciat un procés per limitar l'ús de la pirotècnia en festes locals.