Operaris traient herbes a Cunit.

Cunit demana no vessar aigua al carrer per evitar «el creixement accelerat» de les herbes

Sense glifosat, l'eliminació de les herbes es fa de forma mecànica

L'eliminació de les herbes que creixen als carrers és un maldecap des de fa anys pels municipis. El 2019, ajuntaments com el de Cunit o el Vendrell van deixar d'usar el glifosat per eliminar les herbes. La seva catalogació per part de l'OMS com a producte «probablement cancerigen» en va ser el motiu. 

Però les alternatives al glifosat mai han acabat de ser igual d'eficients. Per aquest motiu, Cunit va recuperar durant uns mesos l'ús de l'herbicida per fer un pla de xoc contra les herbes. La mesura va rebre moltes crítiques i es va acabar desestimant de nou.

No vessar aigua al carrer

Ara, l'Ajuntament segueix traient les herbes de la via pública de manera mecànica. Aquest és un sistema «més lent perquè suposa fer a peu tots els carrers per part del servei de jardineria», apunten des del consistori. Fa un temps es va licitar un nou sistema basat en una màquina de vapor, però, arran d'una impugnació, encara no s'ha adquirit.

Per això el servei de jardineria va fent diverses rondes pel municipi, començant des dels barris de muntanya cap al sud. En aquest context, l'Ajuntament ha demanat als veïns que no vessin aigua a la via pública per «evitar el creixement més accelerat de les herbes».