La Creu Roja i l'Ajuntament de Cunit col·laboren amb el Rebost Solidari.

Cunit duplica les famílies ateses al Rebost Solidari amb la pandèmia

L'Ajuntament i la Creu Roja han signat un conveni per la gestió d'aquest programa

La pandèmia del coronavirus ha disparat les famílies de Cunit que han necessitat ser ateses pel Rebost Solidari. Segons dades de la regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament, Montse Càmara, les atencions s'han duplicat els últims disset mesos.

Així, sí l'any 2019 van ser 202 les famílies que van necessitar aquesta ajuda, en el 2020 i els primers mesos del 2021 s'ha passat a 392 famílies. Això significa que en aquests moments cal atendre gairebé el doble de famílies que abans de la pandèmia.

Conveni amb la Creu Roja

Aquesta situació ha dut el consistori a establir «mecanismes de col·laboració» amb l'Assemblea Local de la Creu Roja Calafell-Cunit. Un conveni signat recentment farà que la gestió del Rebost solidari sigui compartida.

D'una banda, l'Ajuntament portarà la valoració de les demandes i la gestió administrativa. Per l'altra, la Creu Roja prepararà i distribuirà els lots d'aliments. A més d'aquesta entrega mensual, el conveni contempla les entregues a domicili en cas de malaltia, incapacitat o confinament.  

La distribució no serà només  d'aliments frescos, sinó també de lots d'higiene i productes específics per a nadons (llet infantil o bolquers). La Creu Roja s'encarregarà de la captació i formació del voluntariat.