Una de les càmeres que s'han posat a Cunit.

Cunit instal·la diverses càmeres de vigilància en diferents punts del municipi

L'Ajuntament explica que l'objectiu és millorar la seguretat ciutadana

L'Ajuntament de Cunit ha començat a instal·lar diverses càmeres de vigilància en diferents punts del municipi. Es tracta d'una primera tongada de cinc càmeres d'un total de vint que el consistori ha anunciat que es posaran.

Segons el govern local, l'objectiu d'aquesta actuació és «millorar la seguretat ciutadana», amb la voluntat «de vetllar per la convivència». Són càmeres que s'estan posant al nucli antic, però també en diferents accessos als sectors de muntanya.

Així, els primers dispositius estaran ubicats a la plaça del Casal i a la plaça de Santiago Rusiñol. També als accessos a les urbanitzacions els Jardins, els Rosers i Costa Cunit. El regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Lorenzo, ha apuntat que els enregistraments aniran a càrrec de la policia local.

En aquest sentit, el funcionament d'aquests dispositius els «facilitarà la tasca de vigilància i control pel que fa a la fluïdesa del trànsit i l'ordre públic». La instal·lació de càmeres de seguretat a la via pública s'ha generalitzat els últims anys. Municipis com Calafell, el Vendrell, la Bisbal o el Montmell ho han fet recentment.