Cunit nomena els dos càrrecs de confiança per aquest mandat

Cadascun d'ells cobrarà 30.000 euros anuals

L'Ajuntament de Cunit ha nomenat els dos càrrecs de confiança que hi haurà durant aquest mandat 2019-2023, tal com s'havia acordat al pacte de govern que es va fer entre el PSC i Impulsem Cunit. Des del mateix consistori s'ha informat que els dos càrrecs eventuals seran Júlia Figuerola, com a assessora de Comunicació i de Projecció Municipal, i Antonio Casanova, com a assessor en Serveis Generals.

Ambdós es van incorporar el passat 1 d'octubre a l'Ajuntament, tot i que no són treballadors fixes. Les seves funcions cessaran quan es produeixi el cessament del govern actual. Des del consistori també han relatat la dedicació i les retribucions del personal eventual, que es poden consultar en aquest enllaç. Tots dos cobraran 30.000 euros anuals, si bé la dedicació de Figuerola serà del 100% i la de Casanova, del 50%.

 

Crítiques d'ERC i resposta de l'alcaldessa

La recuperació dels càrrecs de confiança va generar crítiques entre alguns grups de l'oposició, com ara ERC de Cunit, que no veien amb bons ulls que es tornés a disposar d'aquesta figura després de vuit anys sense fer-ne ús. Carme Martínez, portaveu de la formació, considerava «totalment il·lògic que un Ajuntament intervingut per l'Estat torni a unes pràctiques de les velles polítiques que només faran que augmentar el deute que ja tenim».

L'alcaldessa de Cunit, la socialista Dolors Carreras, ha remarcat, en una entrevista concedida a Tarragona Digital que es podrà llegir íntegrament la setmana vinent, que la llei permet disposar d'aquest personal. Carreras ha afegit que aquest era un acord que formava part «del pacte amb Impulsem Cunit» i ha retret a ERC que faci aquestes crítiques quan «ells també estaven disposats a acceptar els dos càrrecs quan podien pactar amb Impulsem». Igual que Cunit, els ajuntaments del Vendrell i Calafell també han recuperat els càrrecs de confiança aquest mandat.