Un dels punts de connexió a wifi que hi ha a Cunit.

Cunit ofereix connexió gratuïta de wifi a través d'una xarxa pública

Gràcies al projecte Wifi4EU hi ha disponibles set punts de connexió al municipi

Els ciutadans de Cunit ja poden gaudir de connexió gratuïta a una xarxa pública de wifi gràcies al projecte Wifi4EU. Es tracta d'una subvenció de la Unió Europea perquè els municipis puguin implantar xarxes de wifi gratuïtes. En l'última convocatòria, Cunit i Calafell van ser dos dels municipis escollits per rebre l'ajut

El regidor de Tecnologia, Informació i Transparència de Cunit, David Marquínez, ha apuntat que actualment s'ofereixen «set punts de connexió». Són punts que estan senyalitzats amb un cartell de la xarxa Wifi4EU. Marquínez ha posat èmfasis en el fet que es tracta d'una connexió «senzilla i segura».

Sense dades personals dels usuaris

El de la seguretat era un dels requeriments expressats per la Comissió Europea, ja que no es vol recopilar cap dada personal dels usuaris. Per accedir a la xarxa, només cal acceptar les condicions d'ús i seleccionar el botó d'accedir. No cal introduir ni el correu electrònic ni el telèfon mòbil, i l'autentificació té una durada de 24 hores.

Cunit ha pogut implantar wifi als espais exteriors perquè ja compta amb una xarxa de fibra òptica, un projecte també impulsat l'últim any. Ara l'Ajuntament vol incrementar els punts d'accés a altres zones del municipi. L'objectiu, segons Marquínez, és aconseguir que la ciutadania «tingui opcions d'accés lliure i segur a Internet als espais municipals, sigui quina sigui la seva localització».

Reobre el Casal de la Gent Gran

Per altra banda, l'Ajuntament de Cunit també ha anunciat la reobertura del Casal de la Gent Gran després de les festes de Nadal. Es reprenen així les diferents activitats i els tallers que ja es feien el passat trimestre, alhora que s'incorpora alguna activitat nova.

Al Casal també s'ofereix un servei de suport per ajudar la gent gran a instal·lar-se l'aplicació de la meva salut al telèfon mòbil. Igualment, es dona suport per obtenir el certificat COVID19, un servei que ja es presta des del mes de juliol passat.