Agents de la policia local de Cunit.

Cunit preveu convocar tres noves places d'agent de policia per aquest 2022

El consistori vol que el 2023 estiguin ocupades totes les vacants de funcionaris de carrera

L'Ajuntament de Cunit ha anunciat que aquest any 2022 convocarà tres noves places d'agent de la policia local. Se sumarien a les quatre places de l'oposició que ja va començar el 2021 i acabarà el pròxim mes d'agost.

L'objectiu del consistori és que el 2023 estiguin ocupades totes les vacants de funcionaris de carrera. El regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Lorenzo, ha afirmat que aquestes noves places permetran «consolidar la plantilla de la policia local». Una actualització per continuar «amb la línia d'un servei públic de qualitat als ciutadans i ciutadanes de Cunit»

.

Curs Bàsic i pràctiques al municipi

Pel que fa a l'oposició del 2021, els quatre agents de policia ja han iniciat el Curs Bàsic de Policia a l'Institut de Seguretat Pública. Un cop acabat el curs faran dotze de mesos de pràctiques avaluables al municipi, abans de finalitzar el procés.

Els diferents ajuntaments estan adaptant les seves plantilles a la nova llei estatal que limita l'interinatge. El Vendrell també ha incorporat recentment nou agents de carrera, en el primer concurs públic que s'ha fet en més de deu anys. L'interinatge a les plantilles no pot superar el 8% dels efectius que es disposen.

Canvis en l'estacionament de vehicles

Encara al municipi de Cunit, aquesta setmana s'ha obert el període d'audiència i informació pública del projecte per regular l'aparcament de zona taronja. L'Ajuntament vol habilitar l'estacionament regulat de zona taronja a la franja litoral del municipi. La ciutadania pot fer-hi ara les aportacions o reclamacions que cregui oportunes per millorar el projecte.

Amb la normativa es vol reordenar l'aparcament a la via pública a la zona marítima, per regular la mobilitat en aquest sector. Es donaria solució, així, a la manca d'estacionament que hi ha, especialment durant els mesos d'estiu. La proposta aprovada es pot consultar en aquest enllaç.