La oficina de La Caixa al nucli antic de Cunit.

Cunit es quedarà sense oficines bancàries al nucli antic

L'Ajuntament lamenta els problemes que això genera en col·lectius com el de la gent gran

Cunit es quedarà sense oficines bancàries al nucli antic del municipi a partir del pròxim 24 de febrer. Aquell serà el dia que tancarà l'última que quedava oberta, la de l'entitat La Caixa, segons ha confirmat l'Ajuntament. El local està situat a la plaça de Santiago Rusiñol.

Des de La Caixa han informat al consistori que tenen la intenció de centralitzar l'activitat a l'oficina de l'avinguda de Barcelona. L'alcalde de Cunit, Jaume Casañas, ha lamentat que, amb aquest tancament, el nucli antic es quedarà sense oficines bancàries. «Les tres que queden al municipi es concentraran a la zona nova», ha apuntat.

Més desplaçaments i menys atenció presencial

Això generarà complicacions en col·lectius com el de la gent gran, que s'hauran de desplaçar més per tenir una atenció presencial. Des de l'Ajuntament han demanat a La Caixa que almenys deixi un caixer automàtic en funcionament al centre de la població. De moment, però, no han rebut cap resposta a la petició, segons ha confirmat Casañas.

El tancament d'oficines bancàries s'ha accelerat els últims anys, sobretot per les fusions entre diferents entitats impulsades després de la crisi. Des de l'Ajuntament de Cunit afirmen que aquesta serà la cinquena oficina que tanca al municipi en pocs anys. «La gent gran necessita atenció personalitzada, i se'ls obliga a interactuar amb caixers automàtics que no sempre donen el servei que voldrien», lamenten.

Augment de la pressió fiscal als bancs

La situació es repeteix en moltes poblacions catalanes, amb la consegüent minva de l'atenció presencial i personal que això comporta. Just aquesta setmana, el ple de l'Ajuntament del Vendrell ha aprovat una moció de Pel Vendrell Primàries sobre aquest tema. La moció proposa que s'estudiï un augment de la pressió fiscal en els bancs que no donin atenció presencial a la gent gran durant tota la jornada laboral.