Cunit tornarà a tenir servei de bus urbà a principis del 2020

La Junta de Govern Local ha aprovat la seva licitació

Cunit tornarà a disposar d'un servei de bus urbà a principis de l'any 2020, vuit anys després que aquest s'eliminés. Així ho han assegurat aquest dimarts 5 de novembre des de l'Ajuntament de Cunit, després que l'equip de govern hagi aprovat a la Junta de Govern Local iniciar la licitació d'aquest servei. El bus urbà es va eliminar el 2012, però des del 2017 el consistori treballava amb l'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) per recuperar-lo.

Un cop aprovada la licitació, des del govern local apunten que en un termini de tres mesos ja podrà estar en funcionament un servei que ha estat molt reclamat pels veïns. Com a novetat, des de l'Ajuntament s'ha treballat perquè el bus estigui coordinat amb els horaris de tren, amb els de l'Institut Ernest Lluch i amb els del CAP. Igualment, serà un servei que tindrà integració tarifària amb l'ATM de Barcelona. 

Reunions amb els ciutadans aquest mes de novembre

L'alcaldessa de Cunit, Dolors Carreras, s'ha mostrat satisfeta per la recuperació d'aquest servei, «perquè significa millorar la mobilitat de la ciutadania pel municipi», afegint que és «una de les prioritats» del govern municipal. Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient, José Manuel Cabada, ha remarcat el fet que s'ha buscat «que el bus arribi a tot el municipi i que els horaris estiguin coordinats amb altres serveis com l'institut, els trens i el CAP, i així facilitar que qui ho necessiti arribi a cada lloc amb facilitat».

Aquest mes de novembre es faran reunions amb els veïns de cada barri per explicar de forma detallada les característiques del nou servei, i recollir les opinions o els suggeriments que es puguin fer. A més a més, el consistori treballa en diferents aspectes del servei com ara la imatge o els elements de senyalització de les parades, entre d'altres.