El govern de Cunit, en una reunió amb la policia i Protecció Civil.

Cunit suspèn el Casal de Nadal i la Festa Major d'Hivern pel coronavirus

Es mantenen, en canvi, la Sant Silvestre i l'arribada dels Reis d'Orient

L'Ajuntament de Cunit ha pres la decisió de suspendre el Casal de Nadal i la Festa Major d'Hivern per la situació sanitària derivada del coronavirus. Després d'una reunió per valorar la situació epidemiològica, l'equip de govern ha optat per suspendre el Casal de Nadal. S'havia de fer del 27 al 29 de desembre al Teatre Municipal.

En canvi, la cursa Sant Silvestre del 31 de desembre es mantindrà, aplicant totes les mesures de seguretat. De totes maneres, des del consistori han avançat que la situació es tornarà a valorar quan la data s'acosti. També es manté, per ara, l'arribada dels Reis d'Orient i les estances estàtiques a la plaça del Casal.

Sense Festa Major d'Hivern per segon any

Igualment, i tot i que encara falta un mes per la seva celebració, l'Ajuntament ha anunciat que no es farà la Festa Major d'Hivern. La festa en honor a Sant Sebastià s'havia de fer del 20 al 23 de gener, però s'ha acordat anul·lar-la com a mesura de prevenció. Serà el segon any seguit que Cunit no fa la festa d'hivern, que el 2021 ja la va suspendre per la Covid.

L'equip de govern també ha anunciat que es mantindran les ampliacions de les terrasses concedides als establiments de restauració. Aquesta concessió es mantindrà fins que no s'autoritzi el 100% d'aforament a l'interior dels locals.

 

La situació epidemiològica actual de Cunit

A Cunit s'han detectat 31 casos de coronavirus els últims set dies, i actualment té un risc de rebrot de 675 punts. Tot i això, amb una incidència a set dies de 239, el municipi és dels que té una millor situació a la comarca. De fet, no ha d'aplicar el toc de queda nocturn que estarà vigent durant les festes de Nadal a la majoria de municipis de més de 10.000 habitants.