Comerços del centre de Cunit.

Cunit vol reunir totes les nacionalitats que viuen al municipi en una gran festa

La Festa de la Diversitat i les Cultures vol ser un punt d'encontre i relació de tota la societat cunitenca

Cunit celebra aquest dissabte 26 de novembre la primera edició de la Festa de la Diversitat i les Cultures. Es tracta d'un esdeveniment que ha de ser un punt de trobada de totes les nacionalitats de diferent origen que viuen al municipi. La festa es farà en diferents espais del centre del poble, amb actes programats durant tot el dia.

Des de l'Ajuntament apunten que l'esdeveniment ha de ser «un punt d'encontre i de relació de tota la societat cunitenca». S'han preparat tres espais diferenciats, on hi haurà propostes diverses, adreçades al coneixement de les diferents cultures. Estaran situats a la plaça de Catalunya, la plaça de Santiago Rusiñol i el Casal Municipal. 

«Per primera vegada creem un espai de relació entre cadascuna de les diferents nacionalitats que formen la població de Cunit», remarca la regidora de Convivència i Ciutadania, Dolors Carreras. La regidora està convençuda que la festa aportarà «riquesa cultural» i serà una oportunitat «de fomentar la convivència i crear vincles entre els cunitencs».

Tallers, concerts i espectacles infantils

Durant tot el dia es podrà gaudir i participar de les múltiples activitats i tallers que s'han programat. Es faran danses internacionals amb l'escola Dancing Cunit, música del Brasil a càrrec de Priscilsa Barbosa, o música del Marroc amb el grup Sawt Al-Rissala. També l'espectacle infantil 'El petit Karibú', a càrrec de Carles Cuberes, i un concert del jove músic i compositor Ernest Prana.

A la plaça de Santiago Rusiñol hi haurà durant tot el dia una Haima amb tallers culturals d'arreu del món. Per la seva banda, el Casal Municipal, acollirà un taller d'arepas colombianes a càrrec de Cuinaima. 

Sortida a buscar el tió

L'Ajuntament de Cunit també ha anunciat que el pròxim dissabte 3 de desembre s'ha preparat una activitat familiar per anar a buscar el tió. Tots els infants que ho desitgin podran prendre part en aquesta activitat per anar a la recerca del tió al bosc de Cal Ros. Les inscripcions es poden fer fins al 2 de desembre al Centre Cívic del Casals Municipal.