Membres de la candidatura de la CUP de Calafell.

La CUP de Calafell denuncia que se'ls hagi denegat fer la cloenda de campanya al Passeig Marítim

Lamenten que l'Ajuntament hagi fet un informe desfavorable al·legant «massificació»

La CUP de Calafell ha emès un comunicat lamentant que l'Ajuntament els hagi denegat la possibilitat de fer l'acte de final de campanya de les eleccions municipals al Passeig Marítim, al costat de la Confraria de Pescadors. L'acte s'havia de fer el divendres 24 de maig a les 20.30 hores i, segons la CUP, és el Departament de Territori de la Generalitat el que dona l'autorització per fer actes a la façana marítima, tot i que ho fa basant-se en un informe previ que demana al consistori.

En aquest cas, els cuparies asseguren que l'Ajuntament «ha emès un informe desfavorable al·legant massificació per l’època de l’any i, per tant, problemes de seguretat a l'hora de realitzar l’acte». La CUP no comparteix aquesta apreciació, i detalla que el passat dissabte 18 de maig al mateix lloc s'hi va fer la segona jornada del Pla d'Entorn educatiu, i el diumenge 19, la 25a edició de la Trobada de Puntaires, dos casos en els quals no hi va haver cap informe negatiu del consistori.

La CUP veu «por» al govern municipal

De fet, la formació cupaire recorda també que a les municipals del 2015 ja va fer l'acte de cloenda de campanya en aquest mateix espai, igual que en unes eleccions catalanes, sense que això comportés cap informe desfavorable per part del consistori. Això porta a pensar a la CUP de Calafell «que l'equip de govern de l’Ajuntament té por de les nostres expectatives electorals», perquè «saben que pujarem, i que tindran problemes per trobar socis de govern», amb el qual «volen invisibilitzar-nos, forçant-nos a fer l’acte central de campanya amagats o bé fora del nucli de la Platja».

La CUP tanca el seu comunicat lamentant que el govern no permeti «el debat públic» i no hagi pres part al debat del passat dilluns, en referència a l'absència del PSC. Per últim, afirmen que «és vergonyós que basteixin d’arguments tècnics una prohibició absolutament antidemocràtica» i demanen «que es retractin i permetin un acte que en cap cas afecta la seguretat ni la mobilitat a la plaça de la Confraria». L'acte es farà finalment el divendres 24 a la plaça d'Anna Ortoll, a partir de les 20.30 hores.

També et pot interessar: