Els regidors de la CUP de Calafell.

La CUP de Calafell justifica el seu no al pressupost per «l'incompliment dels acords del 2021»

Els cupaires creuen que el govern local no té full de ruta i esgrimeixen una «manca de confiança»

L'Ajuntament de Calafell va aprovar inicialment el pressupost pel 2022 al ple d'aquest dimarts 15 de març. Ho va fer amb els vots favorables del PSC, En Comú Podem, l'UAM i la regidora no adscrita Maite González. Els grups d'ERC, Sumem i la CUP van votar en contra dels comptes presentats per l'executiu socialista.

En una nota, el grup de la CUP ha justificat el seu vot negatiu per una «manca de confiança» provocada per «l'incompliment dels acords del 2021». Els cupaires es van abstenir en el pressupost del 2021 fruit d'un acord basat en vuit punts que s'havien de desenvolupar al llarg de l'any. Passat l'exercici, el grup creu que aquells acords «no s'han executat»

Entre els punts hi havia la remodelació integral de la plaça Alcalde Romeu o un pla de reactivació del nucli històric del Poble. També un segon pla de reactivació econòmica amb ajuts a comerços i persones amb dificultats socioeconòmiques. «Ja vam avisar que el nostre vot al ple no és gratuït», ha remarcat el portaveu del grup, Kilian Fuertes.

Crítiques als que han donat suport als comptes

La CUP també retreu al govern local una «manca de full de ruta», fent referència al projecte per fer una escola i un museu del circ. Fuertes afirma que si es volen aprofitar les oportunitats que es presenten, «però sense un objectiu», acabaran sent «projectes bolet sense arrelament al municipi». En aquest sentit, troben una «vergonyosa falta de respecte» comparar «el xiquiparc projectat al Mercat Vell» amb les colònies Vilamar.

Els dards de la CUP també es dirigeixen a les formacions i regidors que han donat suport al pressupost del 2022. Els acusen de tenir una actitud «clientelista i servil» per tal de «mantenir els seus privilegis». I afegeixen que la majoria d'acords presos eren «accions que el PSC ja tenia previstes al PAM del 2019, fins i tot amb una dotació econòmica superior».