Membres de la CUP de Cunit.

La CUP de Cunit se suma a les crítiques al projecte de la llacuna per fer surf

Comminen el govern local a refer l'actual Pla General, que creuen que està «caducat»

La CUP de Cunit s'ha sumat a ERC i el Geven a l'hora de mostrar la seva oposició al projecte per fer una llacuna per fer surf a Cal Pla. Els cupaires ho veuen com «un projecte absolutament insostenible», que, mitjançant un pla especial, «destruirà el darrer paisatge en mosaic agroforestal». També asseguren que «tallarà pel mig el principal connector ecològic del municipi, la riera de Cunit i el seu entorn».

Projectes com aquest, apunten des de la CUP, «posen en evidència el cinisme del govern municipal». Pel partit, mentre l'equip de govern «desvia l’atenció i posa tot el pes en la responsabilitat individual, continua apostant per polítiques en benefici del sistema especulador i insostenible». Unes polítiques «dirigides a beneficiar només a uns pocs i que trinxen, encara més, el territori».

Refer el Pla General del 2006

La CUP creu que el govern de PSC i Impulsem, amb el suport de Podem, no té «cap voluntat de refer el Pla General vigent des de l’any 2006». Un pla que veuen «caducat», ja que es va fer «en plena bombolla immobiliària». Els cupaires no entenen que el govern el defineixi com a «sostenible».

«El POUM permet encara la urbanització de gairebé 700.000 metres quadrats de sòl al municipi, amb un sostre de construcció de més de 213.000 m2. Entre altres atacs al medi ambient i al paisatge, suposa la destrucció massiva de boscos i espais naturals i agrícoles», apunten en un comunicat.

Seguir les directrius de l'informe 'Un litoral al límit'

Els cupaires creuen que cal fer un nou Pla General seguint «les indicacions de l’informe 'Un litoral al límit'». Igualment, animen a aprofitar «les oportunitats del desmantellament del port de la Tèrmica del Foix per a la millora de les platges». Des de la formació encoratgen als ciutadans a seguir «organitzant-se per vetllar de manera activa per la protecció del medi ambient, el paisatge i les zones agrícoles del municipi».

Un paisatge agrícola de Cunit.
Els anticapitalistes retreuen al govern local que no vol refer el Pla General vigent des del 2006. | CUP de Cunit