La dàrsena del port de l'antiga central tèrmica del Foix.

La CUP també demana el desmantellament total del port de la tèrmica i els espigons de Cunit

Els anticapitalistes acusen l'Ajuntament cunitenc d'actuar «per electoralisme»

La CUP ha presentat al·legacions al projecte d'Endesa per desmantellar el port de la tèrmica del Foix. La formació s'alinea amb els ajuntaments de Calafell, Cubelles i Vilanova per demanar la retirada progressiva, però total, de la dàrsena central i els espigons.

Aquesta és l'opció número quatre de les cinc que va presentar Endesa i és la preferida per la majoria d'ajuntaments del territori. Per contra, tant Endesa com l'Ajuntament de Cunit es decanten per l'opció cinc, que suposa mantenir els espigons. Cunit, de fet, aposta per reforçar-los.

Criteris econòmics

La CUP creu que l'opció escollida per Endesa no és la «més responsable amb la restitució del territori». Els anticapitalistes creuen que respon sobretot «a criteris econòmics» i considera «injustificable» que la companyia es vulgui «desentendre del procés de restitució del litoral». També lamenten que Endesa no hagi presentat «el corresponent informe d'impacte ambiental de les alternatives mencionades».

Pel que fa a l'Ajuntament de Cunit, els cupaires es mostren molt crítics i acusen els grups municipals d'actuar «per sentimentalisme i electoralisme». La formació creu que Cunit no vetlla «pel correcte funcionament de les platges com a sistemes naturals que garanteixin les seves funcions ambientals».