L'Ajuntament del Vendrell.

Demanen que els ciutadans puguin participar per vídeo als plens del Vendrell

La Xarxa Vendrellenca creu que el sistema de preguntes es pot millorar

La Xarxa Vendrellenca ha presentat una proposta per millorar diferents aspectes de la participació dels ciutadans als plens municipals del Vendrell. L'entitat creu que el sistema de preguntes actual, tot i ser «una bona eina» per traslladar les «inquietuds» dels ciutadans al ple, presenta diverses «mancances» que es podrien «millorar».

En aquest sentit, des de la Xarxa proposen que les preguntes es puguin fer de forma directa a través d'un vídeo de prop de 40 segons de durada, ja que ara només es pot fer a través de correu electrònic. Abans de la pandèmia, quan els plens eren presencials, els ciutadans podien intervenir directament al final del ple, però amb les sessions telemàtiques, les preguntes només es poden fer per mail.

Altres aspectes que l'entitat proposa per millorar aquest sistema són que es creï un espai a la web municipal on quedin registrades les preguntes que es fan perquè les pugui veure tothom, que es rebi una confirmació de rebuda de les preguntes, i que el sistema es mantingui després de les restriccions actuals provocades per la pandèmia.