El Passeig Marítim de Sant Salvador, totalment buit.

Demanen que es limitin els pisos turístics al Vendrell i que s'habiliti una platja per a gossos

La Xarxa Vendrellenca presenta diverses propostes a les noves ordenances dels pisos turístics i de les platges

L'Ajuntament del Vendrell treballa en diverses ordenances, que aquest mes de març han estat en període de consulta prèvia perquè la ciutadania hi fes les seves aportacions. Una de les entitats que ha fet diverses peticions és la Xarxa Vendrellenca, on s'agrupen diverses associacions de veïns del municipi.

La Xarxa ha fet peticions per a les noves ordenances dels pisos turístics i d'usos de les platges. A la dels pisos turístics, la Xarxa ha demanat que es fixi una limitació «per tal de garantir l'habitatge de lloguer assequible». També han proposat que s'impulsi un tríptic informatiu sobre el sistema de recollida de residus, donat que «no tots els barris tenen el mateix sistema».

Els usos de la platja

Pel que fa a l'ordenança dels usos de les platges, l'entitat coincideix amb la necessitat d'impulsar amb un espai per a gossos, una petició que ja ha fet el Moviment Veïnal de les Platges i les Urbanitzacions (MVP) de Coma-ruga. Altres demandes són que hi hagi «punts de recollida selectiva similars als de Calafell» o que es mantingui l'estructura de dutxes actual.

La Xarxa Vendrellenca ha aprofitat per demanar que el consistori impulsi «un procés de participació ciutadana» que doni als veïns «l'oportunitat d'aportar propostes concretes», i de fer «un debat enriquidor i transversal sobre totes dues ordenances». Per això creuen que l'Ajuntament hauria de fer una publicitat més gran sobre aquests processos per tal que arribin al màxim de gent.