Un contenidor de recollida d'oli del Vendrell.

Denuncien l'estat «lamentable» dels contenidors per recollir oli del Vendrell

La Xarxa Vendrellenca reclama un sistema nou i una campanya de sensibilització

La Xarxa Vendrellenca ha denunciat l'estat «lamentable» en què es troben la majoria de contenidors de recollida d'oli del municipi. L'entitat ha enviat un informe a l'Ajuntament on expliquen els problemes d'aquest sistema i demanen un canvi substancial.

«La infraestructura no està en una situació mínima de salubritat, nosaltres ho considerem directament brossa», ha afirmat el seu portaveu, Antonio García. Per García, això deixa una «mala imatge» i també afecta la situació «mediambiental».

Canvi de model

La Xarxa ha fet arribar la seva petició tant al consistori com a EcoBP, que s'encarrega de la gestió dels residus al Vendrell. La federació veïnal creu que cal un canvi de model, substituint els actuals contenidors, i acompanyar-ho d'una campanya de sensibilització. «Molts cops ni s'identifiquen per a què serveixen», ha afegit García. 

L'Ajuntament del Vendrell va començar a finals del 2020 un canvi del model de recollida de residus, que s'anirà aplicant per barris o nuclis. La primera acció va ser introduir la recollida porta a porta a Sant Vicenç de Calders, el Nou Vendrell i Torreblanca. En unes setmanes hauria d'entrar en funcionament el sistema de contenidors intel·ligents al Puig i el Pèlag.