Un agent dels Mossos d'Esquadra

Denuncien un local de Coma-ruga per una festa multitudinària sense mesures anti-Covid

La majoria dels assistents eren turistes que havien estat portats en autobús des de Salou

Els Mossos d’Esquadra i la Policia del Vendrell van intervenir aquest dilluns 16 d’agost una festa multitudinària sense mesures anti-Covid a Coma-ruga. La festa s’estava fent en una discoteca d’aquest nucli marítim. Els cossos policials es van assabentar de la festa per un avís a les 23.00 hores i van establir un dispositiu a l’exterior.

Segons han informat a aquest diari els Mossos, al pàrquing de l’establiment hi havia cinc autobusos, cinc furgonetes i vint turismes. Quan van aturar un dels autocars, el conductor va informar que venia a buscar clients per portar-los cap a Salou. A les dotze de la nit va ser quan la festa es va acabar i van començar a sortir els joves de l’interior.

Sense mascaretes ni distàncies

Segons els Mossos, es tractava d’una gran quantitat de turistes francesos, que anaven «sense mascaretes, incomplint la distància de seguretat i fumant». La policia catalana va denunciar els propietaris per incomplir les mesures anti-Covid, com ara l’aforament limitat i la distància de seguretat.

La policia del Vendrell, per la seva banda, va donar suport a l’operatiu, controlant els accessos. A més, van aixecar una acta administrativa als propietaris per no haver demanat cap permís per fer l’activitat. L’acta passarà als serveis jurídics i, si és pertinent, s’obrirà un expedient sancionador, apunten des de l’Ajuntament.

Festes secretes per a turistes

A la sortida de la festa també es van fer controls d’alcoholèmia als assistents que havien de conduir. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, festes com aquestes s’han anat celebrant al llarg de l’estiu en diferents punts del territori. Estan enfocades sobretot a turistes que s’allotgen a Salou.

Com que la normativa anti-Covid no permet el funcionament normal de les discoteques, han proliferat aquestes festes secretes al territori. Els assistents són traslladats en autobús des de Salou fins als locals on es fan les festes. Allà poden divertir-se sense mascaretes, sense distàncies de seguretat i sense limitacions d’aforament.

Acostumen a ser locals o espais que es troben apartats, i on l’activitat que duen a terme no es pot veure des de fora. Les festes acaben a les dotze de la nit i els assistents són retornats als seus hotels abans que comenci el toc de queda. Al llarg de l’estiu s’han intervingut nombroses festes il·legals que s’han fet en polígons, naus o zones apartades, però també en discoteques.