La masia Cal Rión de Calafell.

Es desbloqueja el projecte de l'escola de música de Calafell després d'un llarg litigi

El Tribunal de Contractes ha desestimat la impugnació d'un despatx d'arquitectes

L'escola municipal de música i arts de Calafell pot seguir, finalment, el seu camí, després de vint mesos de parada forçosa. El Tribunal Català de Contractes ha desestimat la impugnació d'un despatx d'arquitectes contra el concurs convocat per fer la redacció del projecte. D'aquesta manera, el tribunal avala la tramitació que s'havia fet i permet que aquesta segueixi el seu camí.

El concurs per a la redacció del projecte de l'escola de música es va convocar l'agost del 2020, per un import de 211.585 euros. Un contenciós entre els despatxos d'arquitectes que participen al concurs va bloquejar el procés, que ha estat vint mesos aturat. No ha estat fins aquest mes de setembre que el Tribunal ha avalat la tramitació feta pel consistori.

Sense subvenció de la Diputació

El retard ha provocat l'enuig de l'equip de govern i de l'Ajuntament, que troba «inacceptable» la «inacció» del Tribunal de Contractes. «No neguem el dret de tothom a presentar els recursos que cregui. Però el que no pot ser és que hagin passat prop de dos anys amb tot aturat», ha lamentat l'alcalde, Ramon Ferré.

El batlle, a més a més, s'ha mostrat preocupat perquè hi hagi noves impugnacions en les següents fases del projecte. El retard de dos anys ha acabat tenint conseqüències econòmiques. El consistori ha hagut de destinar la subvenció de 700.000 euros de la Diputació a un altre projecte, el del centre cívic de Valldemar, Montmar i les Brises.

L'escola municipal de música i arts havia de ser una de les principals inversions de l'actual mandat. L'equipament s'ha de fer a la masia de Cal Rion, que s'ha de rehabilitar i ampliar. Tot i que la previsió del govern local era que les obres ja haguessin començat fa temps, el litigi ho ha impedit.

Cal Rion és un edifici del segle XVIII situat a la cruïlla dels carrers Principal i Josep Bergès i Barba, al nucli antic. L'escola ha de tenir 300 places i cobrirà la demanda tant del municipi com d'altres punts de la comarca.