Quatre detinguts al Baix Penedès per estafa i revelació de secrets

Els delinqüents rebien els diners d'origen il·lícit i els distribuïen entre els membres de l'organització

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Baix Penedès van detenir el passat dilluns, 16 de juliol, dos homes i dues dones, veïns de Barcelona i l’Hospitalet de l’Infant. Van ser acusats de presumptes autors d’un delicte d’estafa i de descobriment i revelació de secrets.

Tot va començar quan els Mossos van rebre una denúncia al mes de gener d’una persona que deia que algú li havia ingressat diners al seu compte corrent. La víctima va destacar que era un compte que no utilitzava mai i que, a més, l’any passat havia perdut la llibreta del banc amb el número secret apuntat.

A partir d’aquestes explicacions, la policia va verificar que s’havia fet ús del compte corrent de la persona denunciant per realitzar ingressos i transferències a altres comptes.  Per tant, els mossos van comprovar que hi havia diverses persones implicades en el cas que feien d’intermediaris i transferien diners, d’origen il·lícit, que havien rebut per altres mitjans.

Descripció de l’estafa i afectats

A mesura que avançava la investigació, els Mossos van constatar que els diners procedien d’una seixantena de víctimes de fora d’Espanya que es pensaven que havien comprat productes a través d’un portal de comerç electrònic. Així doncs, creien que compraven a través d’aquest portal, quan  realment eren redirigits a través d’un atac informàtic cap a una web duplicada.

Els afectats van fer ingressos i transferències per un total de 24.000 euros.  Convé destacar que els sistemes de seguretat de les entitats bancàries van aconseguir bloquejar una bona part de l’import. Finalment, els delinqüents només van aconseguir 9.000 euros.

Presumptes autors de l’estafa

Els mossos van identificar dos homes i dues dones, de 35, 47, 48 i 59 anys respectivament, com a presumptes autors del delicte d’estafa i descobriment i revelació de secrets. Els detinguts eren intermediaris per a les persones que suplantaven la web i redirigien als compradors a la web duplicada.

D’altra banda, també hi ha una cinquena persona relacionada, com a autora dels delictes d’estafa i revelació de secrets.  A més, continua oberta la investigació i podrien haver-hi noves detencions.

Els quatre detinguts van passar a disposició dels Jutjats d’Instrucció en funcions de guàrdia del Vendrell i van quedar en llibertat amb càrrecs.