El Ball de Diables del Vendrell.

El Dia del Diable del Vendrell marcarà l'inici de la temporada de foc

Es comptarà amb el Ball de Diables de Vilafranca i el Ball de Sant Miquel i els Diables de la Riera

El Ball de Diables del Vendrell celebrarà el pròxim dissabte 7 de maig el Dia del Diable, una festivitat que torna després de dos anys. Es tracta d'una festa que vol ser «un referent arreu del territori», marcant l'inici de la temporada de foc. Alhora, serveix per reivindicar «els elements característics del Ball de Diables del Vendrell i del model tradicional», segons la colla.

A l'edició d'aquest 2022 es comptarà amb la presència de dues entitats convidades. Seran el Ball de Diables de Vilafranca i el Ball de Sant Miquel i els Diables de la Riera. Els actes començaran a les 12.30 hores amb una Cercavila de Timbals que sortirà de la plaça Vella. Amb la participació de les tres colles, recorrerà els carrers del centre sense foc, amb un aire més informal.

El seu final està previst al pavelló Àngel Guimerà, on es farà un Vermut Infernal per fer temps abans del dinar popular. Aquest té un preu de vuit euros i els tiquets es poden comprar el 23 d'abril a la parada de Sant Jordi de l'entitat.

A les 19.30 hores es farà la representació dels balls parlats a la plaça Vella, abans que comenci la Cercavila de Lluïment. S'iniciarà a les 21.00 hores des del carrer de les Quatre Fonts, recorrent tot el centre fins a acabar a la plaça Vella. Allà es farà una encesa conjunta i un final de festa amb DJ's, a càrrec de l'Enxaneta. 

Presentació del Dia del Diable 2022 del Vendrell.
El Vendrell recupera el Dia del Diable aquets 2022. | Ball de Diables del Vendrell