Judici a l'Audiència pel crim de Masllorenç.

Dos dels acusats pel crim de Masllorenç neguen haver participat en l'agressió mortal

Un d'ells ha declarat que tots els membres del grup havien consumit drogues

L'Audiència de Tarragona acull des del passat divendres el judici contra sis persones que estan acusades d'haver-ne matat una altra a Masllorenç. Un crim que va tenir lloc el febrer del 2019, quan els acusats van assaltar una casa per robar la marihuana que hi havia. En l'atac van colpejar les dues persones que hi havia a dins —pare i fill—, provocant la mort del primer.

Aquest dilluns 21 de novembre han declarat els dos primers acusats, que han negat que haguessin pres part en l'agressió mortal. El primer home ha afirmat que va ser coaccionat per prendre part a l'assalt. També ha assegurat que va ser el menor del grup —ja condemnat pels fets— qui va colpejar amb una pota de cabra la víctima mortal.

El segon dels processats ha contradit en diversos punts el relat del primer acusat. Ha explicat que tots els membres del grup havien consumit drogues aquell dia i que el robatori no va ser premeditat. Això és el que assegura la Fiscalia, que demana 44 anys de presó per un dels acusats, dos per a un altre i 43 per a la resta.

Assalt premeditat per robar la marihuana

El fiscal acusa cinc dels sis processats dels delictes d'assassinat, temptativa d'assassinat, pertinença a grup criminal i robatori amb violència. El sisè està acusat d'un delicte contra la salut pública. El ministeri fiscal afirma que l'assalt va tenir lloc amb l'objectiu de robar la marihuana que hi havia a dins de la casa.

De fet, un cop van haver atacat els residents de l'habitatge, es van apoderar d'1,5 quilos de marihuana, que van tallar i vendre. La Fiscalia assegura que van obtenir un guany de 1.200 euros per aquesta venda, que es van repartir. De resultes de l'atac, una de les víctimes va morir mesos més tard, mentre l'altra va quedar greument ferida.

Per aquest motiu els demanen una indemnització 142.500 euros per la dona i fill de l'home mort i 45.180 euros per l'home que va ser apunyalat.