Una bicicleta elèctrica de muntanya.

A punt la segona edició de la E-bike Penedès: la festa de la bicicleta elèctrica de muntanya creix

Calafell se suma als municipis de Cunit, la Bisbal i Sant Jaume dels Domenys

La segona edició de la E-bike Penedès, que tindrà lloc el dissabte 12 de març, augmenta el nombre de municipis participants. La festa de la bicicleta elèctrica de muntanya suma Calafell a les poblacions de Cunit, la Bisbal i Sant Jaume dels Domenys. L'esdeveniment també compta amb el suport del Consell Comarcal del Baix Penedès.

Estrenada el passat 2021, la E-bike combina esport, turisme i gastronomia de proximitat, en una jornada ben completa. Els participants recorren els municipis que prenen part a l'esdeveniment, on fan parades per degustar productes locals i agafar forces. «És un producte turístic que volem explotar, perquè ajuda a desestacionalitzar el sector», remarca Jaume Casañas, alcalde de Cunit.

Recorregut circular per la comarca

També suposa una oportunitat de descobrir la costa i l'interior del Baix Penedès tot fent esport. Així, el recorregut d'enguany sortirà de Cunit a primera hora per dirigir-se a Sant Jaume dels Domenys. Allà es farà un esmorzar que anirà a càrrec dels Cellers Domenys.

La següent parada serà la Bisbal del Penedès, on els participants podran dinar gràcies a la col·laboració de Torclum i el restaurant Ull de Llebre. A la tarda, la comitiva es desplaçarà a Calafell, on podran fer un tast de productes de la cooperativa local al port. Finalment, es tornarà a Cunit, posant punt final a un recorregut circular.

Ramon Ferré, alcalde de Calafell, ha explicat que la jornada coincideix amb la voluntat del municipi d'impulsar el turisme sostenible i esportiu. Des de la Bisbal, Agnès Ferré, ha destacat que aquesta és una manera «diferent de fer turisme i conèixer la comarca». Marc Palau, batlle de Sant Jaume, ha avançat que l'objectiu de cara al futur és ampliar l'esdeveniment a dos dies.

Actualment ja hi ha prop de 200 persones inscrites, en una prova que suposa la inauguració del calendari català de l'E-bike. L'esdeveniment servirà també per recollir fons per a la fundació Joan Petit, en suport dels nens amb càncer.