La zona de la Plana del Castell de Cunit.

Ecologistes en Acció dona una bandera negra a Cunit per la urbanització d'un espai agrícola

Lamenten que la Plana del Castell és «l'últim espai agrícola del litoral» cunitenc

Ecologistes en Acció ha fet públic el seu informe anual sobre l'estat del litoral i les platges del país. Aquesta entitat atorga des de fa temps banderes negres a les zones on considera que hi ha les afectacions ambientals més grans del litoral.

Aquest 2021, les platges tarragonines que han rebut una bandera negra són dues, una de les quals està al Baix Penedès. Aquesta bandera negra és pel projecte d'urbanització de la Plana del Castell, l'últim espai agrícola del litoral de Cunit. L'altra és per la construcció d'un hotel a la platja de la Savinosa de Tarragona

Paralització del projecte

Els ecologistes critiquen que el passat abril del 2020 s'aprovés el Pla Parcial Urbanístic. També recorden que diferents entitats i plataformes demanen la paralització del projecte, per reconvertir-lo en un parc.

L'alcalde de Cunit, Jaume Casañas, va apuntar en una entrevista recent amb aquest mitjà que el projecte prové del pla urbanístic del 2006. El batlle assegura que l'actual govern treballa «amb els promotors per limitar al màxim l’impacte ambiental i integrar-lo a l’entorn més proper».