L'edifici Tabaris de Coma-ruga.

L'edifici Tabaris de Coma-ruga serà un espai polivalent per fer fires, congressos o trobades

El Vendrell ha aprovat les bases del concurs per fer la licitació

El nou edifici Tabaris de Coma-ruga serà un espai polivalent que podrà acollir fires, congressos o diferents tipus de trobades, i que estarà al servei dels veïns, les associacions, i els visitants. L'Ajuntament del Vendrell ha donat a conèixer l'estudi d'usos que s'ha fet sobre aquest edifici, la remodelació del qual es troba inclosa dins del projecte FEDER que ha de començar després de l'estiu d'aquest 2019.

A més a més, el Tabaris també serà un espai que servirà per difondre la figura de l'artista Santiago Padrós i la seva obra, així com un espai per donar a conèixer la Reserva Marina de Masia Blanca i la seva importància com a enclavament estratègic per a la conservació del medi ambient i la recuperació d'espècies marines. També ha d'incloure una zona dedicada a la història de Coma-ruga.

S'aproven les bases per a la licitació

L'Ajuntament ha aprovat aquest dimarts 2 de juliol, mitjançant un decret d'alcaldia, les bases i el plec d'inscripcions que han de regir la licitació, pel procediment de concurs de projectes, per fer la contractació de la redacció del projecte executiu i la direcció d'obres. Les bases serviran per seleccionar els professionals tècnics que redactaran el projecte de rehabilitació del Tabaris, d'acord amb l'estudi d'usos que s'ha fet i amb el procés participatiu.

El projecte FEDER preveu fer una remodelació de la zona més cèntrica de Coma-ruga, la que inclou la plaça dels Germans Trillas, l'estany i l'edifici del Tabaris. Les obres han de començar passat l'estiu, amb l'objectiu que a finals del 2020 estiguin fetes en un 70%. Entre els canvis previstos hi ha la reconversió de la plaça dels Germans Trillas en un espai lliure de cotxes o el passeig que s'ha de fer al voltant de l'edifici Tabaris. El cost total serà de 2,3 milions d'euros, dels quals la meitat els aportarà el fons FEDER.