L'escola Camp Joliu de l'Arboç.

Una escola de l'Arboç serà de les úniques a Catalunya que separarà nenes i nens

Educació ha denegat el concert després que l'escola Camp Joliu hagi decidit mantenir la segregació per sexes

L'escola Camp Joliu de l'Arboç es quedarà sense el concert econòmic. El Departament d'Educació l'ha denegat finalment per mantenir l'educació segregada per sexe. Només són dos els centres catalans als quals s'ha denegat el concert, el Camp Joliu i l'escola Viaró de Sant Cugat del Vallès.

Ambdós són centres de l'Opus Dei que mantenen la separació per sexe. Des d'Educació van decidir fa uns mesos que no es renovaria el concert econòmic en aquells centres que mantinguessin aquest ensenyament separat. La resolució publicada aquest dilluns 14 de març pel DOGC ho confirma de forma definitiva.

Vuit centres passen al model mixt

Després d'aquell anunci, vuit centres catalans que també feien aquesta segregació van decidir passar al model mixt. El Departament els va demanar documentació perquè acreditessin el canvi i, finalment, ha acceptat el seu posicionament. Aquests vuit centres privats mantindran, doncs, el concert.

No va ser així en el cas de les escoles de l'Arboç i Sant Cugat del Vallès, que tenen voluntat de mantenir la segregació. El centre baixpenedesenc havia demanat la subvenció per a setze unitats d'ESO, mentre que la Viaró l'havia sol·licitat per a dotze. Des d'Educació, però, no se'ls ha acceptat cap unitat concertada, segons la resolució.

Al text s'especifica que la denegació té com a motiu que els centres no desenvolupen «el principi de coeducació». Entre els vuit centres que fins ara segregaven, però passaran al model mixt hi ha la Institució Tarragona, que podrà mantenir el concert. Per a fer-ho han hagut de presentar el projecte educatiu que aplicaran i el procés sobre com han informat al centre i a les famílies.

40 anys d'existència

L'escola Camp Joliu de l'Arboç es va posar en marxa el 1982 per iniciativa de diverses famílies del Penedès. Actualment té més de 1.000 alumnes de 41 poblacions diferents. Ofereix educació infantil, primària, secundària i batxillerat.