L'Institut Baix Penedès del Vendrell.

Educació millorarà l'aïllament en centres educatius del Vendrell, Calafell i Cunit

L'objectiu és que els edificis siguin més sostenibles i saludables, i s'allargui la seva vida útil

El Departament d'Educació ha anunciat que farà actuacions per millorar l'eficiència energètica i el confort tèrmic en diferents centres educatius del Penedès. En total es destinaran 6,7 milions d'euros per fer un seguit d'obres que es finançaran amb els fons europeus REACT-EU. Al Baix Penedès seran tres escoles i tres instituts els que tindran aquestes millores.

Els instituts seran l'Andreu Nin i el Baix Penedès del Vendrell, i el Camí de Mar de Calafell. Les escoles agraciades seran la Mossèn Jacint Verdaguer i la Santa Creu de Calafell, així com la SolCunit de Cunit. En tots aquests centres es milloraran els envolupants de la façana que actuen com a aïllants, amb actuacions que costaran entre 200.000 i 600.000 euros.

L'objectiu d'aquests treballs és fer els edificis «més sostenibles, més confortables i més saludables per al professorat i l’alumnat», segons Educació. Amb un bon aïllament, es millorarà l'eficiència energètica, reduint «les despeses per fugues de temperatura» i augmentant «el confort». Són actuacions que formen part del Pla director d'infraestructures educatives i el Pla de confort tèrmic del Departament d'Educació.