La plaça de Pep Jai del Vendrell.

Es fa efectiva la rebaixa de preus a l'aparcament de la plaça Pep Jai del Vendrell

El cost de deixar el cotxe al pàrquing tot el dia passa dels quinze als sis euros

L'Ajuntament del Vendrell ha informat que ja s'ha fet efectiva la rebaixa de preus de l'aparcament soterrat de la plaça de Pep Jai. Al ple ordinari del mes de maig es van aprovar les noves tarifes acordades entre el consistori i Parven, l'empresa que gestiona el pàrquing

Les noves tarifes suposen una reducció significativa del cost d'aquest aparcament, que molts consideraven «desproporcionat». Si fins ara deixar el cotxe al pàrquing una hora costava quatre euros, amb les noves tarifes el cost es reduirà a la meitat. A més a més, a partir de les tres hores ja no s'incrementarà el preu.

Això vol dir que es podrà deixar el vehicle tot el dia per un preu de sis euros, quan fins ara costava quinze euros. Segons l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, la mesura afavoreix «la dinamització del comerç del Vendrell», ja que permet aparcar al centre «a un preu reduït».

El comerç del Vendrell feia temps que demanava una reducció de les tarifes en aquest cèntric pàrquing de la ciutat. Comparat amb altres aparcaments de ciutats properes, els seus preus eren molt elevats. Finalment, el consistori va arribar a un acord amb Parven per aplicar aquesta reducció, en un pàrquing que, fins ara, estava infrautilitzat.

Esperant el pla d'aparcaments

L'Ajuntament del Vendrell també està esperant que finalitzi l'elaboració del pla d'aparcaments, que ha de marcar les línies a seguir. Amb l'ampliació de l'illa de vianants al centre —i la consegüent pèrdua de places d'aparcament—, el govern local plantejava fer un nou pàrquing soterrat.

Entre les opcions possibles hi havia les de fer-lo a la zona del Botafoc, a sota de la Rambla o ampliant el del Pèlag. Una decisió que s'haurà de prendre segons el que s'apunti a l'informe del pla d'aparcaments.

La Rambla del Vendrell.
L'opció de fer un pàrquing soterrat a la Rambla s'ha tornat a recuperar aquest 2022. | BP Diari