L'Eina del Vendrell impulsa un programa per donar feina als majors de 30 anys

'30 Plus' garanteix contractes d'un mínim de sis mesos pels participants

L'Eina del Vendrell impulsa de nou el programa '30 Plus', l'objectiu del qual és la inserció laboral de persones de 30 anys o més en situació d'atur. El programa, subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Servicio Público de Empleo Estatal, proporciona als beneficiaris recursos, formació i les competències necessàries per poder ocupar un lloc de treball.

Un dels punts destacats del projecte és que tots aquells que hi prenen part podran desenvolupar una experiència professional a través d'un contracte laboral, que serà d'un mínim de sis mesos. També es desenvolupen actuacions destinades a l'orientació i l'acompanyament en els processos de formació i contractació, l'adquisició de competències i la formació vinculada als contractes de treball. Els participants han de signar un compromís de participació, on acceptin complir les actuacions previstes.

50 usuaris atesos en les anteriors edicions

En anteriors edicions del programa, l'Eina ha aconseguit atendre un total de 50 usuaris, assolint la inserció laboral de la totalitat dels participants. Un 50% dels participants de les edicions anteriors eren majors de 45 anys. En total es van fer quatre contractacions indefinides, 37 contractacions de nou mesos i nou contractacions de sis mesos. Hi van prendre part 32 empreses, que es van beneficiar d'una subvenció de 330.000 euros. 

Les contractacions que es facin en aquesta edició tindran una durada mínima de sis mesos i la jornada laboral podrà ser a temps complet o a temps parcial, però en cap cas inferior a les 20 hores setmanals. El contracte sí que haurà de ser obligatòriament a temps parcial si es fa simultàniament amb la formació, per poder combinar-la amb el temps de treball efectiu. Les entitats contractants hauran d'estar ubicades, preferentment, en l'àmbit territorial d'actuació on es desenvoluparà el projecte. Des de l'Eina han  animat a tots els interessats a demanar més informació al telèfon gratuït 900 33 88 33 o a les seves dependències del carrer del Camí Reial 13 - 17, del Vendrell.