Imatge de la Festa Major del Vendrell 2020

El Vendrell es prepara per a la seva Festa Major en honor a Santa Anna

La Festa Major se celebra al llarg de quatre dies, del 25 al 28 de juliol

El Vendrell es prepara per al seu gran dia de festa local en honor a Santa Anna.  

Enguany, el lema que s'ha escollit és el de  'La millor vacuna!', en uns moments on sembla més necessari que mai recuperar la vida social.

La  Festa Major del Vendrell ha sabut combinar els elements més tradicionals amb la modernitat que els temps exigeixen. Conserva una identitat pròpia amb la recuperació de balls populars i ofereix alhora espectacles de plena actualitat.


 

El passat 16 de juliol, el regidor de Festes Christian Soriano, va confirmar que la Festa Major del Vendrell  se celebrarà tal com estava prevista, però incorporant algunes modificacions per ajustar-la a les darreres mesures del  Procicat.


 

La  Festa Major  se celebra al llarg de quatre dies, del 25 al 28 de juliol.

Dia 25 de juliol. La festivitat de Sant Jaume és el primer dia i correspon a la vigília de la festa gran. Comença amb una espectacular inauguració i, de nit, un magnífic castell de focs que fa de preludi del ball.

El dia 26 és la festivitat de  Santa Anna, patrona de la vila. És el dia gran de la Festa Major. 

De bon matí, surten els grallers anunciant l’inici de la festa. Una cercavila que es coneix com les matinades i es fa des d’uns temps immemorials. 

Al migdia desfilen pels carrers i les places de la vila tots els grups de cultura popular. A mesura que van arribant a la plaça Vella, actuen davant de Santa Anna i de totes les autoritats polítiques que es troben al balcó de l’ajuntament. Seguidament, es fa l’actuació castellera  a càrrec dels Nens del Vendrell. 

A la tarda es pot escoltar el concert ofert pel Cor-Orfeó Parroquial a l’església. I quan es comença a fer fosc, l’olor de la pólvora, el retruny de coets i el toc dels timbals omplen els carrers: és la magnífica cercavila de foc. 

La cercavila s’acaba amb la carretillada del Ball de Diables del Vendrell a la plaça Vella. El punt final és una encesa del campanar.

L’endemà, 27 de juliol, és el dia de  Santa Anneta. Continuen diversos espectacles dels quals destaca la cercavila popular. 

Participen tots els balls populars, a més dels castellers (Nens del Vendrell), els Diablons i el Ball de Diables del Vendrell, que a la tarda ofereixen l’espectacle de l’acte sacramental a la plaça Nova.

La festa conclou el dia 28, el Dia del Gos. Destaquen, com a actes principals, l’actuació del Ball de Malcasats a diferents carrers i places de la vila i la presentació dels Administradors de Santa Anna de l’any següent, que són els que encenen la  traca.


 

En tot moment se seguiran les indicacions dels organitzadors de la  Festa Major i del personal que treballa per fer complir les mesures de seguretat establertes.

Per una altra banda, el Vendrell disposa d’un Protocol contra les violències sexuals de tot tipus en entorns públics d’oci que s’aplicarà durant els dies de Festa Major amb la instal·lació de  Punts Liles informatius.