Oficines de l'empresa CGR Group.

Una empresa de la Bisbal del Penedès donarà una segona vida a la fàbrica Bosch de la Gornal

CGR Group vol obrir un centre de reciclatge de plàstics el 2023

La fàbrica de Robert Bosch de Castellet i la Gornal tindrà una segona vida després que l'hagi comprat l'empresa CGR Group. Aquesta és una companyia de reciclatge de plàstics que té la seu a la Bisbal del Penedès. Segons ha avançat l'ACN, preveu un pla d'inversions de 100 milions d'euros per obrir un centre de reciclatge el 2023.

Per impulsar l'obertura d'aquest centre de transformació de residus plàstics, CGR Group contractarà inicialment 60 treballadors. Se seleccionaran d'entre els prop de 200 empleats que Bosch va acomiadar la passada tardor. L'empresa no descarta fer més contractacions entre els extreballadors de la multinacional en el futur.

Celebren la continuïtat industrial de la planta

CGR i Bosch van segellar la compravenda aquest dimecres, tot i que ja tenien un preacord des del novembre. Des de Bosch han mostrat la seva satisfacció perquè un nou projecte «garanteixi un futur industrial a la zona del Penedès». La multinacional alemanya va anunciar el 2020 el tancament d'aquesta planta de components per a l'automoció.

En aquell moment tenia una plantilla de més de 300 persones, però el 2021 hi va haver un centenar de prejubilacions i baixes voluntàries. Des de la Generalitat, el conseller d'Empresa, Roger Torrent, ha celebrat la continuïtat industrial de la planta de la Gornal. Per Torrent, la compra permet «preservar l'activitat industrial i mantenir llocs de treball de qualitat a la comarca».

Pla d'expansió de CGR Group

La compra forma part d'un pla d'expansió de l'empresa ubicada a la Bisbal, que vol triplicar la facturació l'any 2025. El grup vol fer una planta de reciclatge «que potenciï una nova generació de solucions sostenibles per a la indústria transformadora del plàstic». Alhora, vol consolidar els centres de producció de la Bisbal, Tarragona i Barberà del Vallès.