Imatge d'arxiu de la mostra de l'Enramada de l'Arboç.

L'Enramada de l'Arboç també sucumbeix al coronavirus

L'Ajuntament veu impossible poder complir amb les mesures de seguretat marcades

L'Arboç es quedarà aquest octubre del 2020 sense un dels esdeveniments que ja s'havien convertit en un nou clàssic de la tardor baixpenedesenca, la mostra gastronòmica L'Enramada. L'Ajuntament ha confirmat la suspensió de l'edició d'aquest 2018, que havia de ser la vuitena, per la delicada situació que es viu a causa de la pandèmia del coronavirus.

 

Evitar una segona onada

Des de la regidoria de Turisme i Promoció Econòmica han argumentat la decisió per la previsió d'una segona onada del virus i per la impossibilitat de complir les mesures de seguretat marcades per les autoritats sanitàries, ja que la mostra acull cada any un alt nombre de visitants. En aquest sentit, des del consistori recorden que l'edició de l'any passat va tenir una «participació massiva de públic», un aspecte que enguany no seria recomanable.

Tot i suspendre l'edició d'aquest 2020, els organitzadors ja avancen que esperen poder celebrar l'edició del 2021 «amb més força i participació que mai». L'Enramada, la mostra gastronòmica de la coca enramada al Penedès, es va estrenar l'any 2013 i s'ha consolidat com una de les fires gastronòmiques més rellevants de la tardor al territori. L'Arboç ja va suspendre a l'estiu la seva Festa Major, que té lloc a finals del mes d'agost.