La platja del Francàs.

L'entitat que atorga les banderes blaves nega que la naturalització de les platges afecti la distinció

L'Ajuntament del Vendrell no l'ha sol·licitat aquest any per cap de les seves platges

L'entitat que atorga les banderes blaves a l'Estat espanyol ha donat el seu punt de vista sobre la decisió de l'Ajuntament del Vendrell de no sol·licitar enguany les banderes blaves per a les tres platges del municipi. La regidora de Platges, Bàrbara Peris, havia explicat a RTV el Vendrell que es preferia prioritzar «altres accions» relacionades amb la naturalització de les platges.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el president de l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor, José Ramón Sánchez, ha assegurat que la renaturalització de les platges no és una cosa que hagi d'afectar la possibilitat d'obtenir o no aquest distintiu.

Els criteris per rebre la bandera blava

Sánchez ha afegit que, un cop estigui feta aquesta naturalització, poden tornar a valorar que es compleixin els criteris que es demanen per la bandera blava, «que no són que hi hagi d'haver papereres o no, sinó que no hi hagi papers per terra, ni tampoc que hi hagi d'haver dutxes, perquè no són una necessitat, sinó una comoditat».

La decisió del Vendrell s'alinea amb la d'altres ajuntaments catalans que han decidit prescindir d'aquest guardó per no estar d'acord amb els criteris que s'avaluen. Aquest distintiu internacional valora aspectes com les condicions higièniques de les platges, els accessos, la seguretat o les propostes de lleure que hi ha.