Membres de les entitats L'Arc Serveis i Dones amb Iniciativa.

Entitats del Baix Penedès i el Tarragonès denuncien les discriminacions que pateix la gent gran LGTBI

Reivindiquen espais on es tingui en compte la diversitat sexual i de gènere

Entitats del Baix Penedès i el Tarragonès que treballen amb gent gran han reclamat més sensibilització amb les persones grans LGTBI. Dones amb Iniciativa del Vendrell, L'Arc Serveis i altres entitats lamenten les discriminacions que encara pateix aquest col·lectiu. Per això creuen que cal fer-les visibles, aprofitant el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia.

La gerent de L'Arc Serveis, Jerusalem Torra, lamenta que la gent gran «no pot viure en llibertat per por de ser prejutjat socialment». Això fa que es vegin obligats «a renunciar a la seva identitat sexual per evitar no haver de tornar 'a l'armari'». Torra alerta que tot plegat pot acabar amb «problemàtiques com la soledat no volguda o el risc d'exclusió».

Espais on es tingui en compte la diversitat sexual

Per aquest motiu les entitats reivindiquen espais «on es tingui en compte la diversitat sexual i de gènere». També reclamen l'adaptació dels serveis assistencials, serveis més assequibles, i la formació o capacitació del personal amb el tractament de les persones grans LGTBI.

Finalment, lamenten que «les primeres generacions que van lluitar pels drets i la igualtat, arriben a grans i es troben amb barreres». Un fet que evidencia que «ens trobem amb una manca d'adequació a la realitat i d'incorporació de la perspectiva de gènere en la gent gran».