Pistes d'skate de Calafell.

Un equipament d’última generació: Calafell ja té a punt la nova i llampant pista d'skate

El municipi vol ser un referent pels aficionats a aquest esport

Calafell ja té a punt les noves pistes d’skate situades al costat del pavelló Joan Ortoll. Un equipament modern i d’última generació mitjançant el qual el municipi vol esdevenir un referent en aquest àmbit. Aquest dissabte 26 de març es farà la seva inauguració oficial, amb una festa de cultura urbana.

L’Ajuntament de Calafell va adjudicar els treballs per fer les pistes a l’empresa Vulcano Skateparks l’estiu del 2020, per un cost de 206.400 euros. L’equipament substitueix una instal·lació similar que hi havia abans al mateix lloc, per bé que ja havia quedat obsoleta.

Aportacions de patinadors i la Federació Espanyola de Patinatge

Per fer el nou skatepark, el consistori ha recollit les propostes dels patinadors del municipi. Aquests feia temps que havien expressat les seves queixes pel mal estat de les anteriors pistes. També la Federació Espanyola de Patinatge ha fet aportacions al projecte, de manera que l’equipament pugui acollir competicions oficials.

Les noves pistes tenen zones diferenciades segons l’habilitat o l’edat dels usuaris, i incorporen murs, banyeres, rampes i zones enjardinades. Des del consistori no descarten que es puguin ampliar en un futur. «Era una obra molt esperada pels usuaris i que permet a Calafell tenir un skatepark del segle XXI», ha remarcat l’alcalde, Ramon Ferré.

Inauguració ajornada pel mal temps

Amb aquestes noves pistes també es vol impedir que els patinadors practiquin aquest esport al carrer, utilitzant el mobiliari urbà. En un primer moment s’havia previst la inauguració pel passat dissabte 19 de març, però el mal temps va fer ajornar la celebració.

Tot i això, durant aquesta setmana les noves instal·lacions han comptat amb una gran quantitat de calafellencs que n'han volgut gaudir. L'acte d'aquest dissabte començarà a les onze del matí i comptarà amb la presència de l’skater Serlua.

Skatepark de Calafell.
Durant la setmana són molts els calafellencs que ja han usat el nou equipament. | BP Diari