Disseny virtual del nou polígon dels Masos de la Bisbal del Penedès.

ERC de la Bisbal del Penedès mostra la seva oposició al nou polígon dels Masos

El partit creu que el projecte suposarà «trinxar el territori» a canvi de «llocs de feina precaris»

Esquerra Republicana de la Bisbal del Penedès s'ha pronunciat en contra del projecte per fer un nou polígon industrial al municipi. El nou polígon dels Masos va ser anunciat el passat dimecres per l'alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré. Ocuparia una superfície de 84 hectàrees de terreny entre la riera de la Bisbal, el polígon de les Planes Baixes i Idiada.

Des d'ERC lamenten que la construcció d'aquest «macropolígon logístic» es faria «a tocar del nucli, a 120 metres de l'avinguda de la Generalitat». Per això afirmen que suposaria «trinxar casa nostra» per fer «naus logístiques i feines precàries». Un projecte que comportaria un «augment de la contaminació i acabar amb l'harmonia paisatgística».

Des del govern de la Bisbal defensen la creació d'aquest polígon per la necessitat de disposar de sòl industrial. La proposta per fer el nou polígon prové de l'empresa Codelfe 2006 SL, que ja va promoure i executar el de les Planes Baixes. Abans caldria modificar el planejament urbanístic per convertir els terrenys agrícoles en industrials.