Des d'ERC de Calafell admeten que es troben immersos «en un bon sidral»

Jacob Balaguer fa referència a «baralles» internes que han obligat a intervenir a una gestora

La secció local d'ERC de Calafell es troba immersa en «un bon sidral». Són paraules del regidor Jacob Balaguer al programa de ràdio 'Calafell Matí' de Calafell Ràdio. Balaguer, que va ser número dos a la llista dels republicans el 2015, ha admès que la situació interna del partit és complicada, amb diferents «baralles» que han obligat a intervenir al partit «per posar pau» a través d'una gestora, que és la que s'ha fet càrrec de la secció local.

Aquesta situació s'explica, segons Balaguer, pel fet que «ERC actualment és un partit que té tirada i hi vol entrar molta gent amb interessos personals i amb aires de venjança». El regidor apunta que, en aquests últims temps, «se'ns ha colat gent d'altres partits» i que tot això ha acabat desembocant en aquesta situació complicada que, tot i això, creu que també es dona en altres partits que van a l'alça.

El pas de Jesús Benedicto de Cs a ERC

L'últim exemple d'aquesta situació és, tal com ha apuntat Balaguer, el de Jesús Benedicto, l'exregidor de Cs Calafell que s'ha fet militant d'ERC les últimes setmanes. «Ningú ho pot entendre», ha remarcat el regidor republicà, que a més  ha volgut deixar clar que Benedicto «ni serà cap de llista ni anirà a la llista del partit». Balaguer ha reiterat que no ha parlat amb Benedicto i l'ha acusat de tenir un desconeixement de la realitat política calafellenca.

Respecte al cap de llista d'ERC per als comicis del 2019, Balaguer ha apuntat que serà la gestora, junt amb la militància, qui acabi triant «un candidat de consens», qe té molts números de ser una dona. Balaguer, que pràcticament s'ha descartat per ser cap de llista, creu que en un mes ja podran anunciar el nom de la persona que serà alcaldable d'ERC per Calafell. Entre d'altes temes, el regidor ha negat que el seu partit hagi estat «una comparsa» de l'actual govern i ha alertat sobre un possible pacte entre Cs i el PSC el 2019.