Eva Mata

ERC obre expedient i suspèn de militància la regidora del Vendrell Eva Mata

Per un seguit d’infraccions molt greus del Codi Ètic del partit

L'Executiva Nacional d'ERC ha informat que s'ha iniciat un expedient disciplinari i s'ha suspès de militància la regidora del Vendrell Eva Mata. La regidora vendrellenca també és diputada provincial. En una nota enviada als mitjans, l'executiva del partit explica que aquest dilluns s'ha aprovat un informe del Responsable de Compliment del Codi Ètic i del Codi de Conducta.

L'organització considera acreditades diverses «faltes constitutives d'infraccions de naturalesa molt greu». Es fa referència a «deixadesa de funcions en càrrecs públics retribuïts, usurpació de funcions orgàniques o execució d'accions contràries a la normativa interna» de l'organització.

A l'espera que es pronunciï la Comissió de Garanties d'ERC, l’Executiva Nacional ha acordat la imposició de mesures cautelars. Aquestes són la suspensió de la militància i de les funcions institucionals que exerceix Mata en nom del partit. Des del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament del Vendrell han assegurat que no estaven assabentats d'aquesta decisió.